franquette

Franquette Cevizi

Günümüzde Franquette ceviz fidanı Chandler ve Fernor gibi ceviz fidanlarının tozlayıcı çeşidi olarak kullanılmaktadır.  Franquette ceviz fidanının meyvesi küçük ve lezzetlidir. Meyveleri üzüm salkımı şeklinde ve iç ağırlıkları 5,6 gramdır. Meyvelerinin rengi beyazdır ve çok iyi renkli cevizler arasında yer alır. İnce kabuklu olan meyvelerinin aç doluluk oranı %45-46 civarındadır. Franquette ceviz fidanları iri ağaçlar olarak büyürler. Yan dallarında meyve verme oranı biraz düşüktür. Soğuk ve yağmurlu bölgelerde daha çok verim alınan ağaçlardır. İlkbahar geç donlarından etkilenmeyen Franquette ceviz fidanı farklı iklim koşullarına kolay adapte olabilir.

Franquette Ceviz Fidanı Özellikleri

Franquette ceviz fidanı çok iyi ceviz fidanlarının özel tozlayıcısıdır. Meyve verme verimi ile tozlayıcı olarak ekstra değerlidir. Meyvesinin kalitesi bilinen ve sevilen bir kalitedir. Franquette ceviz fidanları dayanıklı, iri ve sağlam ceviz ağaçları olarak büyürler. Franquette ceviz fidanının meyvesi küçüktür ve rengi de beyaz ve iyidir. Üzüm salkımı gibi ceviz salkımları vardır. Kısa sürede kuvvetli büyüyen bir ceviz fidanıdır. İklim koşullarına karşı dayanıklıdır. Soğuk ve sert kışların yaşandığı bölgelerde de yetiştirilebilir. Fransız üretimi eski bir ceviz fidanıdır. Günümüzde daha çok tozlayıcı olarak ün yapmıştır. Fernor ve chandler ceviz fidanları için tozlayıcı olma özelliği çok tercih edilmesini sağlar. Meyvelerinin  lezzetli olması ve tozlayıcı olarak meyve vermesi tercih edilme nedenlerindendir.

Franquette Ceviz Fidanı Dikimi

Açık köklü franquette ceviz fidanları Kasım ayının başlarında dikilmeye başlanır. Tüplü franquette ceviz fidanları ise yılın her zamanında ekimi yapılabilen ceviz fidanlarıdır. Ana ceviz fidanı dikim sayısına göre tozlayıcı olarak Franquette ceviz fidanları dikimi yapılır. Genel olarak her 10 ana fidana 1 ya da 2 tozlayıcı dikilir. Toplu fidan alımlarında daha uygun fiyatlar sunulabilmektedir. Arazi, toprak ve iklim koşullarınızı belirleyerek ceviz fidanı seçimi yapmanız faydalı olacaktır. Aksi takdirde istenilen verim alınamayabilir.